Υλικά
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 1 κούπα ζωμό (ή νερό και 1 κύβο διαλυμένο)
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά μέλι
- ρίγανη
- τσάϊβς ή φρέσκο κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 1/2 κιλό πατάτες
- 200γρ τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες σε ροδέλες
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-7 λεπτά σε τηγάνι με 2 κουτ. σούπας βούτυρο και 1κ.σ. λάδι
- προς το τέλος προσθέτουμε το μέλι και τη ρίγανη
- Σε άλλο κατσαρολάκι κάνουμε την μπεσαμέλ με βούτυρο, αλεύρι, κρέμα γάλακτος ,ζωμό. Στο βούτυρο με το αλεύρι προσθέτουμε πρώτα το ζωμό και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος
- Βάζουμε στο μπολ ψιλοκομμένο τσάϊβς, αλάτι, πιπέρι και πατάτες ροδέλες
- Στρώνουμε σε ένα πυρεξακι μία στρώση με πατάτες, κρέμα μπεσαμέλ ,τυρί
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια τα οποία και απλώνουμε προκειμένου να καλύψουμε σχεδόν όλη την επιφάνεια
- Συνεχίζουμε με μία ακόμα στρώση από πατάτες, μπεσαμέλ και τυρί
- Ψήνουμε στους 180 ο C για μια ώρα σκεπασμένο και μισή ξεσκέπαστο για να πάρει χρώμα
Tip: μπορούμε στο τέλος πριν βάλουμε στο φούρνο να απλώσουμε
λίγα ντοματίνια διάσπαρτα για να δώσουμε χρώμα. Στα τυριά εγώ έβαλα ρεγκάτο και
φέτα
Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη στην εκπομπή Πρωινό
mou στο MEGA.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου