Υλικά
- 3 φλυτζάνια γιαούρτι
- 1 ½ κούπα ζωμό κότας
- 1 μικρό κρεμμυδάκι (προαιρετικό)
- 1 μικρή κούπα ρύζι
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο φυτικό
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικό)
- 1 κουτ. σούπας άνηθο
- 1 αβγό
- πιπέρι καγιέν
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε ελαφρά το ρύζι.
- Σωτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκορδάκι. (Η προσθήκη κρεμμυδιού και σκόρδου είναι προαιρετική, αλλά καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε τουλάχιστον το κρεμμύδι).
- Κατόπιν στο σκεύος με το κρεμμυδάκι ρίχνουμε σχεδόν όλο το ζωμό κότας (αφήνουμε μόνο λίγο) και όλο το ρύζι και ανακατεύουμε με αργές κινήσεις συνεχώς.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το αβγό και ταυτόχρονα ρίχνουμε μέσα σε αυτό και το υπόλοιπο από το ζωμό κότας και ανακατεύουμε.
- Κατόπιν αναμειγνύουμε το μείγμα γιαουρτιού μέσα στο σκεύος με το ζωμό και το ρύζι. Ρίχνουμε αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 - 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε με φυλλαράκια άνηθου και λίγο ακόμα πιπέρι καγιέν.
- Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικό.
Tip: μπορούμε να προσθέσουμε ξερό δυόσμο αντί για άνηθο και επίσης μπορούμε να βράσουμε για λίγα λεπτά το ρύζι (6-7 λεπτά) μέσα στο ζωμό κότας απευθείας. Προσέχουμε μόνο να προσθέσουμε λίγο παραπάνω νερό γιατί θα πήξει και θα τραβήξει το ρύζι το ζωμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου