Υλικά
- 350 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια μαργαρίνη με βούτυρο
- 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές του γλυκού baking powder
- 4 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο
- 4 αυγά
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σιρόπι:
- 150 ml χυμό λεμόνι
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τη μαργαρίνη να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μίξερ με ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μίγμα
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, γιαούρτι, baking powder, χυμό λεμονιού, παπαρουνόσπορο, ξύσμα λεμονιού, αλεύρι)
- Μοιράζουμε σε θήκες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 25 λεπτά.
- Όσο περιμένουμε τα muffins να ψηθούν ετοιμάζουμε το σιρόπι σε μία μικρή κατσαρόλα (προσθέτουμε το χυμό και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί)
- Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και ζεστά muffins (κουταλιά κουταλιά σε κάθε muffin)
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή Γεύσεις τη Φύση και από το επεισόδιο στις 05/02/2013.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου