Muffins με λεμόνι & παπαρουνόσπορο

Υλικά
  • 350 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια μαργαρίνη με βούτυρο
  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές του γλυκού baking powder
  • 4 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο
  • 4 αυγά
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σιρόπι:
  • 150 ml χυμό λεμόνι
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση
  1. Αφήνουμε τη μαργαρίνη να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μίξερ με ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μίγμα
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, γιαούρτι, baking powder, χυμό λεμονιού, παπαρουνόσπορο, ξύσμα λεμονιού, αλεύρι)
  3. Μοιράζουμε σε θήκες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 25 λεπτά.
  4. Όσο περιμένουμε τα muffins να ψηθούν ετοιμάζουμε το σιρόπι σε μία μικρή κατσαρόλα (προσθέτουμε το χυμό και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί)
  5. Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και ζεστά muffins (κουταλιά κουταλιά σε κάθε muffin)
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή Γεύσεις τη Φύση και από το επεισόδιο στις 05/02/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget