Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες

Υλικά
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο στα 8
  • 5-6 πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • Αλάτι, πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω κυδωνάτες. Τις τοποθετώ στο ταψί
  2.  Πλένω το κοτόπουλο και το τοποθετώ και αυτό στο ταψί πάνω από τις πατάτες
  3. Στο μπλέντερ βάζω τα υπόλοιπα υλικά (σκόρδα, χυμούς λεμονιού/ πορτοκαλιού, τα μυρωδικά ρίγανη, θυμάρι, μουστάρδα, κάρυ, ελαιόλαδο, αλάτι, πάπρικα) και πολτοποιώ για να γίνουν μία σάλτσα
  4. Περιχύνω τις πατάτες και το κοτόπουλο με τη σάλτσα φροντίζοντας να πάει παντού. Προσοχή: δεν προσθέτω άλλο νερό καθώς τα υγρά από τους χυμούς αρκούν
  5. Ψήνω στις αντιστάσεις για τουλάχιστον 1,5 ώρα στους 220°C μέχρι να ροδίσει το φαγητό και να σωθούν τα υγρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget