Υλικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο στα 8
- 5-6 πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- χυμό από 2 λεμόνια
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
- Αλάτι, πάπρικα γλυκιά
- Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω κυδωνάτες. Τις τοποθετώ στο ταψί
- Πλένω το κοτόπουλο και το τοποθετώ και αυτό στο ταψί πάνω από τις πατάτες
- Στο μπλέντερ βάζω τα υπόλοιπα υλικά (σκόρδα, χυμούς λεμονιού/ πορτοκαλιού, τα μυρωδικά ρίγανη, θυμάρι, μουστάρδα, κάρυ, ελαιόλαδο, αλάτι, πάπρικα) και πολτοποιώ για να γίνουν μία σάλτσα
- Περιχύνω τις πατάτες και το κοτόπουλο με τη σάλτσα φροντίζοντας να πάει παντού. Προσοχή: δεν προσθέτω άλλο νερό καθώς τα υγρά από τους χυμούς αρκούν
- Ψήνω στις αντιστάσεις για τουλάχιστον 1,5 ώρα στους 220°C μέχρι να ροδίσει το φαγητό και να σωθούν τα υγρά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου