Yλικά
- 2 κιλά μελιτζάνες τσακώνικες
- 2 κιλά πατάτες
- 4 σκελ. σκόρδο
- 1 φλ. γάλα εβαπορέ
- 1 φλ. καρύδια
- ½ φλ. αλεύρι
- 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 σφηνάκι βαλσαμικό ξίδι
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα, για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Έπειτα τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι, για 10 λεπτά, μέχρι να στραγγίξουν.
- Στη συνέχεια, αλευρώνουμε τις μελιτζάνες, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε, τη μία δίπλα στην άλλη, σε ένα ταψί.
- Τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Για τη σκορδαλιά:
- Βράζουμε τις πατάτες.
- Χτυπάμε στο μούλτι τις μισές βρασμένες πατάτες με το σκόρδο, το γάλα και βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε τις υπόλοιπες πατάτες, προσθέτουμε το βαλσαμικό ξίδι και το ελαιόλαδο.
- Χτυπάμε στο μούλτι τα καρύδια με λίγο γάλα.
- Αλατίζουμε το μείγμα με την πατάτα, προσθέτουμε τα τριμμένα καρύδια με το γάλα και ανακατεύουμε.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο. Βάζουμε από πάνω τη σκορδαλιά και ρίχνουμε ελαιόλαδο.
- Τις ψήνουμε ξανά στο φούρνο, για 20 λεπτά, στους 190 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα και να κάνουν κρούστα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου