Υλικά
για 4-6 άτομα
για 4-6 άτομα
- 800 γρ.-1κιλό χοιρινό από λαιμό χωρίς λίπος κομμένο σε μπουκίτσες
- ο χυμός από 3 μεγάλα κρεμμύδια ( πολτοποιημένα και σουρωμένα )
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ
- 1 φλιτζάνι ρακόμελο
- ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη τριμμένη
- ½ κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 κουτ. σούπας βαλσαμικό με πορτοκάλι και λεμόνι Papadimitriou Kalamata
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα γυάλινο μπολ βάζω τα κομματάκια χοιρινού με το χυμό από τα κρεμμύδια, τη πάπρικα και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύω καλά και σκεπάζω με πλαστική μεμβράνη. Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστεί το κρέας.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Αλατίζω και σβήνω με το ρακόμελο. Αφήνω το τηγάνι στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και πασπαλίζω με τη ρίγανη και το θυμάρι. Συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να βράσει το χοιρινό.
- Λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω το γιαούρτι και ανακινώ την κατσαρόλα.
- Μόλις ζεσταθεί η σάλτσα αποσύρω από τη φωτιά και περιχύνω την τηγανιά με τη κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι,λεμόνι. Σερβίρω αμέσως.
Tips
• Για να μην κόψει η σάλτσα χρησιμοποιώ γιαούρτι με όλα του τα λιπαρά.
• Αν σας αρέσουν τα καυτερά μπορείτε να προσθέσετε στη τηγανιά και μια καυτερή πιπερίτσα κομμένη σε ροδελίτσες.
• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα μυρωδικά με την προϋπόθεση ότι θα τα βάλετε στο τέλος.
• Για να μην κόψει η σάλτσα χρησιμοποιώ γιαούρτι με όλα του τα λιπαρά.
• Αν σας αρέσουν τα καυτερά μπορείτε να προσθέσετε στη τηγανιά και μια καυτερή πιπερίτσα κομμένη σε ροδελίτσες.
• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα μυρωδικά με την προϋπόθεση ότι θα τα βάλετε στο τέλος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου