Υλικά
Για 4 μερίδες
Για 4 μερίδες
- 500 γρ. πένες
- 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού ποτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
- 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 150 γρ. ψιλοκομμένο ψητό χοιρινό με αρωματικά ΥΦΑΝΤΗΣ
- 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 σφηνάκια βότκα
- 100 γρ. μασκαρπόνε
- 3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν, ρίξτε τις τσίλι πιπεριές, το χοιρινό, σοτάρετε για λίγα λεπτά και σβήστε με την βότκα.
- Προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.
- Αφήστε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέστε το μασκαρπόνε και την ρίγανη.
- Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τες. Ανακατέψτε με την σάλτσα και σερβίρετε.
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη Φύση" από τις 26/10/2014.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου