Πικάντικες πένες με χοιρινό και βότκα


Υλικά

Για 4 μερίδες
  • 500 γρ. πένες
  • 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ποτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ. ψιλοκομμένο ψητό χοιρινό με αρωματικά ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 σφηνάκια βότκα
  • 100 γρ. μασκαρπόνε
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν, ρίξτε τις τσίλι πιπεριές,  το χοιρινό, σοτάρετε για λίγα λεπτά και σβήστε με την βότκα.
  2.  Προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.
  3. Αφήστε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέστε το μασκαρπόνε και την ρίγανη.
  4. Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τες. Ανακατέψτε με την σάλτσα και σερβίρετε.


Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη Φύση" από τις 26/10/2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget