Μπιφτέκια με μαστίχα


Υλικά

 Για 4 άτομα
  • 800 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη μαστίχα
  • 1 σφηνάκι ούζο με γεύση μαστίχα
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 φέτες ψωμί ή ½ φλιτζάνι γαλέτα
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι, πιπέρι
για το γαρνίρισμα:
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 12 ντοματίνια
  •       ελαιόλαδο 

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τρίβετε το σκόρδο και τα σοτάρετε με 3-4 κουταλιές ηλιέλαιο. Τα αφήνεται να κρυώσουν και τα ανακατεύετε με τον κιμά, τη ρίγανη, το μπαχάρι, την μαστίχα, τα αυγά , τον μαϊντανό και το ούζο.
  2. Ζυμώνετε τον κιμά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ψωμί μουσκεμένο σε λίγο νερό και στραγγισμένο ή την γαλέτα. Σκεπάζετε τον κιμά με διαφανή μεμβράνη για τρόφιμα και τον αφήνετε λίγες ώρες στο ψυγείο.
  3. Στη συνέχεια πλάθετε τα μπιφτέκια και τα ψήνετε στη σχάρα ή στο γκριλ.
  4. Για τη γαρνιτούρα, ζεσταίνετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε σε αυτό τη ρόκα και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε με τα μπιφτέκια. 

http://www.driskas.com/categories.php?category_id=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget