Υλικά
για 6 μερίδες
- 4 γλυκοπατάτες
- 500 γρ. καρότα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου ΜΠΑΧΑΡ
- 2 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιαντρου ΜΠΑΧΑΡ
- 3 κουτ. σούπας σουσάμι ΜΠΑΧΑΡ
- 6 κουτ. σούπας ψημένα φουντούκια
- 2 λίτρα νερό
- 1 μπαγκέτα
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- Καθαρίστε τις γλυκοπατάτες, τα κρεμμύδια και τα καρότα και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε τα στην κατσαρόλα και ρίξτε 2 λίτρα νερό, αλάτι και πιπέρι. Βράστε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Πολτοποιήστε τα φουντούκια με το σουσάμι, το κύμινο και τον κόλιαντρο. Κρατήστε την μισή ποσότητα για τις μπρουσκέτες.
- Σερβίρετε την σούπα και γαρνίρετε με τα μείγμα των φουντουκιών.
- Κόψτε 8 φέτες από την μπαγκέτα και αλείψτε με ελαιόλαδο. Ψήστε στους 200ο C για 10 λεπτά. Ανακατέψτε το μείγμα με τα φουντούκια που έχετε κρατήσει με το τυρί κρέμα, αλείψτε τις φέτες της μπαγκέτας και σερβίρετε με την σούπα.
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη Φύση" από τις 30/11/2014
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου