Σούπα με γλυκοπατάτα και καρότα

Υλικά

 για 6 μερίδες
  • 4 γλυκοπατάτες
  • 500 γρ. καρότα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιαντρου  ΜΠΑΧΑΡ
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι  ΜΠΑΧΑΡ
  • 6 κουτ. σούπας ψημένα φουντούκια
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 μπαγκέτα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίστε τις γλυκοπατάτες, τα κρεμμύδια και τα καρότα και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε τα στην κατσαρόλα και ρίξτε 2 λίτρα νερό, αλάτι και πιπέρι. Βράστε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  2. Πολτοποιήστε τα φουντούκια με το σουσάμι, το κύμινο και τον κόλιαντρο. Κρατήστε την μισή ποσότητα για τις μπρουσκέτες.
  3. Σερβίρετε την σούπα και γαρνίρετε με τα μείγμα των φουντουκιών.
  4. Κόψτε 8 φέτες από την μπαγκέτα και αλείψτε με ελαιόλαδο. Ψήστε στους 200ο C για 10 λεπτά. Ανακατέψτε το μείγμα με τα φουντούκια που έχετε κρατήσει με το τυρί κρέμα, αλείψτε τις φέτες της μπαγκέτας και σερβίρετε με την σούπα.

Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη Φύση" από τις 30/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget