Μπουρεκάκια μελιτζάνας με κανταΐφι


Υλικά


Για 8 μερίδες σαν ορεκτικό
  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 300 γρ. κανταΐφι
  • 200 γρ. φέτα
  • 100 γρ. κασέρι
  • 150 γρ. σαλάμι αέρος ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι  ΜΠΑΧΑΡ
  • αλουμινόχαρτο SANITAS
  • αντικολλητικό χαρτί SANITAS
Εκτέλεση
  1. Τυλίξτε τις μελιτζάνες με αλουμινόχαρτο και ψήστε τες στους 200ο C για 50 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, κόψτε κάθε μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος και με ένα κουτάλι βγάλτε την ψίχα τους. Αφήστε την ψίχα να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι.
  2. Ανοίξτε το κανταΐφι με τα χέρια σας για να αφρατέψει.
  3. Σε ένα μπολ βάλτε την στραγγισμένη ψίχα της μελιτζάνας, την φέτα και το κασέρι τριμμένα, τον δυόσμο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
  4. Πάρτε μία μικρή ποσότητα από το κανταΐφι και απλώστε το στον πάγκο εργασίας. Βάλτε στο κέντρο μία κουταλιά από το μείγμα της μελιτζάνας και τυλίξτε ρολό. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά. Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό ενός ταψιού και βάλτε τα ρολά με τη σειρά. Περιχύστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε στους 180ο C για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Συνοδέψτε με αρωματική σάλτσα ντομάτας:
  • 300 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με σύκο Kalamata Papadimitriou
  • 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  1. Βάλτε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και αφήστε τα να για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. 

Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή "Γεύσεις στη Φύση" από τις 12/10/2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget