Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
- 1 κονσέρβα ντομάτας ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. ούζο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. φρέσκο ή αποξηραμένο βασιλικό
- 8 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 1 πιπέρια τσίλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τον τόνο, την ντομάτα, τα μυρωδικά, το ούζο, τις ελιές και την κάπαρη.
- Προσθέτουμε 1/2 - 1 φλ. νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15-20 λεπτά.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στραγγίζουμε.
- Ανακατεύουμε με το υπόλοιπο λάδι και σερβίρουμε με τη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου