Μακαρόνια με σάλτσα τόνου


Υλικά
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
  • 1 κονσέρβα ντομάτας ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ούζο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. φρέσκο ή αποξηραμένο βασιλικό
  • 8 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 πιπέρια τσίλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε τον τόνο, την ντομάτα, τα μυρωδικά, το ούζο, τις ελιές και την κάπαρη.
  3. Προσθέτουμε 1/2 - 1 φλ. νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για  15-20 λεπτά.

  4. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στραγγίζουμε.
  5. Ανακατεύουμε με το υπόλοιπο λάδι και σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget