Υλικά
Για 2 μερίδες
- 120 γρ. ξινό τραχανά
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 100 γρ. λουκάνικο χωριάτικο Ιfantis
- 120 γρ. σάλτσα ντομάτας (ή ντομάτα κονκασέ)
- 1½ lt ζωμό λαχανικών (ή νερό)
- 50 ml λευκό κρασί
- 4 ντοματίνια
- 70-80 γρ. σφέλα
- ½ ματσ. άνηθο
- 1 κ.γ. βούτυρο Lurpak
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες. Το σωτάρουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα και το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Στο ίδιο σκεύος, σωτάρουμε, το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σε χαμηλή φωτιά, και προσθέτουμε τον τραχανά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το ζωμό και αλατίζουμε.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει, για 10-12 λεπτά, και ανακατεύουμε, ανά διαστήματα, και ειδικότερα στα πρώτα 1-2 λεπτά, με έναν αβγοδάρτη, για να σπάσουν τα χονδρά κομμάτια τραχανά και να μην κολλήσει.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το λουκάνικο και δένουμε με το βούτυρο. Βάζουμε τη σφέλα, σπασμένη με το χέρι, και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
- Σερβίρουμε τον τραχανά ζεστό, με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου