Υλικά
για 4
μερίδες
- 600 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 1 ασπράδι
- 100 γρ. τριμμένο ψωμί
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 κουτ σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη κάπαρη
- 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου Β. ΔΡΙΣΚΑΣ
- γάντια μίας χρήσης για το ζύμωμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε το φιλέτο του ψαριού σε μικρότερα κομμάτια, βάλτε το στο πολυμίξερ, ρίξτε το ασπράδι, την κάπαρη, αλατοπίπερο και πολτοποιείστε το μείγμα.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ το πολτοποιημένο φιλέτο ψαριού με τον άνηθο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το τριμμένο ψωμί και τον πολτό σκόρδου και πλάστε τα μπιφτέκια.
- Ψήστε τα σε αντικολλητικό σκεύος σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια ψαριού με την παρακάτω γαρνιτούρα
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή γεύσεις στη φύση από το επεισόδιο στις 15/12/2013.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου