Μπιφτέκια σολομού

Υλικά

 για 4 μερίδες 
  • 600 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 1 ασπράδι
  • 100 γρ. τριμμένο ψωμί
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κουτ σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη κάπαρη
  • 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου Β. ΔΡΙΣΚΑΣ
  • γάντια μίας χρήσης για το ζύμωμα 
  • αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση
  1. Κόψτε το φιλέτο του ψαριού σε μικρότερα κομμάτια, βάλτε το στο πολυμίξερ, ρίξτε το ασπράδι, την κάπαρη, αλατοπίπερο και πολτοποιείστε το μείγμα.
  2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το πολτοποιημένο φιλέτο ψαριού με τον άνηθο, τον μαϊντανό,  το κρεμμύδι, το τριμμένο ψωμί και τον πολτό σκόρδου και πλάστε τα μπιφτέκια.
  3. Ψήστε τα σε αντικολλητικό σκεύος σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.  
  4. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια ψαριού με την παρακάτω γαρνιτούρα


Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή γεύσεις στη φύση από το επεισόδιο στις 15/12/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget