Υλικά
- 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο στα 8
- 5-6 πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 100 γρ. ρεγκάτο σε μικρά κομμάτια
- 1 κουτάκι μπύρα
- 1 κύβο knorr λαχανικών
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι, πάπρικα γλυκιά
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τιε σκελίδες σκόρδου. Τις ψιλοκόβουμε και τις απλώνουμε σε ένα ταψί
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε μέσα στο ταψί
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μικρές λωρίδες την πιπεριά Φλωρίνης. Την αναμιγνύουμε με τις πατάτες στο ταψί
- Πλένουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε στο ταψί πάνω από τις πατάτες. Ρίχνουμε στο ταψί και τα κομματάκια ρεγκάτου
- Περιχύνουμε με τη μισή μπύρα το ταψί με τις πατάτες
- Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε την υπόλοιπη μπύρα, τον κύβο knorr, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το κάρυ, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα το αλάτι και το ελαιόλαδο και αναμιγνύουμε προκειμένου να ενσωματωθούν όλα τα υλικά
- Περιχύνουμε το φαγητό μας με τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C για 2 περίπου ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου