Πουρές Πατάτα - Κάστανο


Υλικά
  • 1/2 κιλό κάστανα
  • 3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
  • 3 σκελίδες σκόρδο (ακαθάριστες)
  • 3 φλιτζάνια βρασμένες πατάτες και λιωμένες
  • 6 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 4 μικρά ξερά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι

Εκτέλεση
  1. Χάραξε τα κάστανα σε δύο σημεία και ψήστα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να “σκάσουν”.
  2. Άφησέ τα να κρυώσουν και καθάρισέ τα.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάλε τα κάστανα, το ζωμό και το σκόρδο (ολοκληρο), σκέπασέ την και άφισε να σιγοβράσουν για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα και να μπορείς να τα “πιρουνιάσεις”.
  4. Στράγγισε τα, πέτα το σκόρδο και πολτοποίησέ τα σε μπλέντερ (όχι υπερβολικά).
  5. Βάλε τον πουρέ σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε τις λιωμένες πατάτες, 5 κουταλιές βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Εάν το μίγμα είναι πολύ πηχτό πρόσθεσε κι άλλη κρέμα να αραιώσει. Άφησέ τον στην άκρη.
  6. Δοκίμασε τον πουρέ και αλάτισε περισσότερο αν χρειάζεται.
  7. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάλε την μία κουταλιά βουτυρο και ρίξε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν χωρίς να ροδίσουν.
  8. Βάλε σε χαμηλή φωτιά τον πουρέ ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθεί. Ρίξε τα κρεμμύδια και σέρβιρε όσο είναι ζεστός.

Tip: Δοκίμασε να προσθέσεις στον πουρέ κομματάκια ψητού κάστανου. Θα γίνει ακόμη πιο νόστιμος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget