Υλικά
- 1/2 κιλό κάστανα
- 3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
- 3 σκελίδες σκόρδο (ακαθάριστες)
- 3 φλιτζάνια βρασμένες πατάτες και λιωμένες
- 6 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 4 μικρά ξερά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Χάραξε τα κάστανα σε δύο σημεία και ψήστα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να “σκάσουν”.
- Άφησέ τα να κρυώσουν και καθάρισέ τα.
- Σε μια κατσαρόλα βάλε τα κάστανα, το ζωμό και το σκόρδο (ολοκληρο), σκέπασέ την και άφισε να σιγοβράσουν για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα και να μπορείς να τα “πιρουνιάσεις”.
- Στράγγισε τα, πέτα το σκόρδο και πολτοποίησέ τα σε μπλέντερ (όχι υπερβολικά).
- Βάλε τον πουρέ σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε τις λιωμένες πατάτες, 5 κουταλιές βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Εάν το μίγμα είναι πολύ πηχτό πρόσθεσε κι άλλη κρέμα να αραιώσει. Άφησέ τον στην άκρη.
- Δοκίμασε τον πουρέ και αλάτισε περισσότερο αν χρειάζεται.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάλε την μία κουταλιά βουτυρο και ρίξε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν χωρίς να ροδίσουν.
- Βάλε σε χαμηλή φωτιά τον πουρέ ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθεί. Ρίξε τα κρεμμύδια και σέρβιρε όσο είναι ζεστός.
Tip: Δοκίμασε να
προσθέσεις στον πουρέ κομματάκια ψητού κάστανου. Θα γίνει ακόμη πιο νόστιμος!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου