Υλικά
για 26 τρουφάκια
- 320 γραμμ. μπισκότα Oreo με κρέμα βανίλιας
- 200 γραμμ. τυρί κρέμα (χρησιμοποίησα Philadelphia με 12% λιπαρά)
- 250 γραμμ. Κουβερτούρα
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και τα ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σφίξει.
- Στη συνέχεια το πλάθουμε σε μπαλάκια με διάμετρο περίπου 2,5 εκ., τα οποία ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Κυλάμε τα μπαλάκια στην κουβερτούρα και τα τοποθετούμε πάλι πάνω στη λαδόκολλα, μέχρι να κρυώσει εντελώς η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί. Διατηρούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο.
- Μπορούμε να ανακατέψουμε τα
θρυμματισμένα μπισκότα με το τυρί κρέμα είτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα,
είτε με τα χέρια μας.
- Η λιωμένη κουβερτούρα πρέπει να είναι τόσο ζεστή ώστε να μπορούμε να κυλήσουμε σε αυτήν τα μπαλάκια, αλλά παράλληλα και τόσο κρύα ώστε να μην τα μαλακώσει και επηρεάσει το σφαιρικό τους σχήμα
- Η λιωμένη κουβερτούρα πρέπει να είναι τόσο ζεστή ώστε να μπορούμε να κυλήσουμε σε αυτήν τα μπαλάκια, αλλά παράλληλα και τόσο κρύα ώστε να μην τα μαλακώσει και επηρεάσει το σφαιρικό τους σχήμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου