Υλικά
Για 1 πυρέξ με
διαστάσεις 20×20 εκ.
- 397 γραμμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
- 110 γραμμ. βούτυρο + λίγο ακόμα για το άλειμμα του σκεύους
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
- 250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 300 γραμμ. nutella ή μερέντα
- 1 πρέζα αλάτι
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα, φροντίζοντας να καλύψουμε τόσο τον πυθμένα όσο και τα τοιχώματα του σκεύους.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Μόλις λιώσουν το βούτυρο και η σοκολάτα και ενωθούν καλά όλα τα υλικά, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια του με την ανάποδη ενός κουταλιού και περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.
- Μόλις το fudge είναι έτοιμο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το κόβουμε σε ορθογώνια σοκολατάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου