Υλικά
- 250 γρ. ρεβίθια
- 1 ζωμό λαχανικών Κnorr Σπιτικός
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 καρότο
- Σταφίδες ξανθές
- Κουκουνάρι
- 1 ματσ. μαϊντανό
- 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 φλ. χυμό λεμονιού
- Ταχίνι
- Κύμινο
- Ροζ πιπέρι
- Αλάτι
- Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε κρύο νερό ρίχνοντας λίγη ζάχαρη για να μαλακώσουν
- Τα βράζουμε προσέχοντας να μην παραβράσουν και διαλυθούν και τα σουρώνουμε
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά και το καρότο, σε πολύ μικρά κυβάκια
- Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, καβουρντίζουμε το κουκουνάρι και τα αναμειγνύουμε στα κομμένα λαχανικά
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκαλιού και του λεμονιού μαζί με το ταχίνι μέχρι να γίνουν μία σος
- Βάζουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ταχίνι ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση του προσθέτουμε επιπλέον
- Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με τα λαχανικά και τη σος. Προσθέτουμε κύμινο, σταφίδες, ροζ πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου