Υλικά
(για 6 μερίδες)
- 1 πακέτο φαρφάλες
- 250 γραμ. βρασμένο φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 50 γραμ. κουκουνάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
- 3 φλιτζάνια πλατύφυλλος βασιλικός
- 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
- 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
- 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένες
- 10 ντοματίνια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα
- Κρατήστε ¼ του φλιτζανιού από το νερό που έβρασαν
- Ραντίστε τα ζυμαρικά με ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν. Σοτάρετε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι
- Ετοιμάστε το πέστο πολτοποιώντας το σκόρδο με το κουκουνάρι, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την μισή ποσότητα παρμεζάνας και λίγο αλάτι
- Ανακατέψτε το πέστο με τη μαγιονέζα και το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο των ζυμαρικών
- Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια το φιλέτο του κοτόπουλου
- Βάλτε σε ένα μπολ τα ζυμαρικά, τα καρότα, τις πιπεριές και το κοτόπουλο, ρίξτε το μείγμα του πέστο με την μαγιονέζα και την υπόλοιπη παρμεζάνα, ανακατέψτε και σερβίρετε
- Γαρνίρετε με τα ντοματίνια και με φύλλα φρέσκου βασιλικού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου