Σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο και ντρέσσινγκ βασιλικού

Υλικά

(για 6 μερίδες)
  • 1 πακέτο φαρφάλες
  • 250 γραμ. βρασμένο φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 
  • 50 γραμ. κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 3 φλιτζάνια πλατύφυλλος βασιλικός
  • 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού 
  • 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένες
  • 10 ντοματίνια 
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
Εκτέλεση
  1. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα 
  2. Κρατήστε ¼ του φλιτζανιού από το νερό που έβρασαν 
  3. Ραντίστε τα ζυμαρικά με ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν. Σοτάρετε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι 
  4. Ετοιμάστε το πέστο πολτοποιώντας το σκόρδο με το κουκουνάρι, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την μισή ποσότητα παρμεζάνας και λίγο αλάτι
  5. Ανακατέψτε το πέστο με τη μαγιονέζα και το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο των ζυμαρικών
  6. Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια το φιλέτο του κοτόπουλου 
  7. Βάλτε σε ένα μπολ τα ζυμαρικά, τα καρότα, τις πιπεριές και το κοτόπουλο, ρίξτε το μείγμα του πέστο με την μαγιονέζα και την υπόλοιπη παρμεζάνα, ανακατέψτε και σερβίρετε 
  8. Γαρνίρετε με τα ντοματίνια και με φύλλα φρέσκου βασιλικού
www.gefsisfysi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget