Υλικά
- 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι, προτιμότερο μπασμάτι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικό
- 4 φέτες ζαμπόν, κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 6 λιαστές ντομάτες, προτιμότερο διατηρημένες σε λάδι, ψιλοκομμένες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το σουρώνουμε. Το περιχύνουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Παράλληλα, σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και κουνάμε το τηγάνι κυκλικά, για να πάει παντού
- Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και ανακινούμε το τηγάνι ώστε τα αυγά να καλύψουν όλο τον πάτο. Οταν η ομελέτα πήξει και είναι έτοιμη, τη βγάζουμε σε μια επιφάνεια κοπής και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες ζαμπόν και τις λιαστές ντομάτες, για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το αυγό, σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1/2 λεπτό, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Συμβουλή: Προτιμάμε
λιαστές ντομάτες διατηρημένες σε λάδι, γιατί είναι πιο μαλακές και κόβονται πιο
εύκολα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου