Υλικά
(Για 4 άτομα)
- 350 γρ. φακές
- 16 κάστανα βρασμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 1,2 lt ζωμό λαχανικών
- 150 ml Arla κρέμα γάλακτος
- Αλάτι-πιπέρι
- Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο
- Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κύμινο και τον φρέσκο κόλιανδρο και ανακατεύουμε συνεχώς, για 1-2 λεπτά, για να μην πάρει χρώμα
- Βάζουμε μέσα τα κάστανα, τις φακές, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι
- Όταν πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, για 20-25 λεπτά
- Όταν η σούπα είναι έτοιμη, αφαιρούμε λίγα υγρά με μία κουτάλα και την πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή
- Αν θέλουμε τη σούπα πιο αραιή, προσθέτουμε από τα υγρά που έχουμε κρατήσει.
- Όταν η βελουτέ έχει φτάσει στην πυκνότητα που θέλουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, αν χρειαστεί, και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και προσθέτουμε κόλιανδρο και λίγη κρέμα γάλακτος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου