Υλικά
- 7-8 φιλέτα γλώσσας καθαρισμένα και χωρίς πέτσα (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
- 4-5 κουταλιές της σούπας τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φουντούκι ή καρύδι
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγο χυμό λεμονιού
- Λίγο νερό
- 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
- Πλένουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από το νερό
- Σε ένα μπωλ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τρίμμα ψωμιού, φουντουκιού, μουστάρδα, πολτό σκόρδου, χυμό λεμονιού, μυρωδικά, λάδι)
- Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε
- Αν χρειαστεί και προκειμένου να γίνει ένα σφιχτός χυλός ρίχνουμε και λίγο νερό (1-2 κουταλιές της σούπας)
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα πυρέξ
- Βουτάμε ένα ένα τα φιλέτα στο χυλό και προσπαθούμε με τα δάχτυλά μας να απλώσουμε το χυλό παντού
- Τοποθετούμε το κάθε φιλέτο μέσα στο πυρέξ μέχρι να το γεμίσουμε και να τελειώσουν τα φιλέτα
- Αν έχει περισσέψει χυλός τοποθετούμε με ένα κουτάλι λίγο χυλό πάνω σε κάθε φιλέτο μέσα στο πυρέξ
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 180ο C. Αν στο τέλος είναι πολλά τα υγρά αυξάνουμε για 5 λεπτά τη θερμοκρασία στους 200ο C
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου