Γλώσσα με μίγμα μυρωδικών & μουστάρδα στο φούρνο

Υλικά
  • 7-8 φιλέτα γλώσσας καθαρισμένα  και χωρίς πέτσα (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
  • 4-5 κουταλιές της σούπας τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φουντούκι ή καρύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • Λίγο νερό
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από το νερό
  2. Σε ένα μπωλ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τρίμμα ψωμιού, φουντουκιού, μουστάρδα, πολτό σκόρδου, χυμό λεμονιού, μυρωδικά, λάδι)
  3. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε
  4. Αν χρειαστεί και προκειμένου να γίνει ένα σφιχτός χυλός ρίχνουμε και λίγο νερό (1-2 κουταλιές της σούπας)
  5. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα πυρέξ
  6. Βουτάμε ένα ένα τα φιλέτα στο χυλό και προσπαθούμε με τα δάχτυλά μας να απλώσουμε το χυλό παντού
  7. Τοποθετούμε το κάθε φιλέτο μέσα στο πυρέξ μέχρι να το γεμίσουμε και να τελειώσουν τα φιλέτα
  8. Αν έχει περισσέψει χυλός τοποθετούμε με ένα κουτάλι λίγο χυλό πάνω σε κάθε φιλέτο μέσα στο πυρέξ
  9. Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 180ο C. Αν στο τέλος είναι πολλά τα υγρά αυξάνουμε για 5 λεπτά τη θερμοκρασία στους 200ο C
Συνδυάζεται με βραστά λαχανικά (μπρόκολο, κολοκυθάκια, καρότα, πατάτες, σελινόριζα κ.τ.λ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget