Υλικά
- 1 φλιτζάνι κόκκινες φακές καθαρισμένες
- 2 ½ φλιτζάνια νερό
- Αλάτι & Πιπέρι
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. ξερό δυόσμο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/2 φλιτζάνι βρώμη τριμμένη
- 1/2 φλτιζάνι μπαγιάτικο ψωμί
- Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
- Βάλε το νερό να βράσει (έχουμε λόγο που το έχουμε μετρήσει) και πρόσθεσε τι φακές να βράσουν για τρία τέταρτα της ώρας περίπου
- Λίγο πριν τελειώσει ο βρασμός πρόσθεσε το αλάτι. Οι φακές πρέπει να μαλακώσουν, ενώ το περισσότερο νερό έχει εξατμιστεί
- Πέρασε τις από τον μύλο να λιώσουν, μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο και ρίξε σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί
- Πρόσθεσε τα μυρωδικά - κύμινο και δυόσμο - το αυγό, το ψωμί και τη βρώμη μαζί με το ελαιόλαδο και ζύμωσε ώσπου να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη
- Πλάσε 8-10 μπιφτέκια και στρώσε σε μια ελαφρώς λαδωμένη λαμαρίνα
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 200oC, γυρίζοντας στο ενδιάμεσο και από τις δύο πλευρές
- Μέχρι να ψηθούν τα μπιφτέκια σου ετοίμασε τη σαλάτα και σέρβιρέ τη με ελαιόλαδο και λεμόνι (το οποίο μπορείς να περιχύσεις και πάνω από τα μπιφτέκια)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου