Το Λεμονάτο μου

Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι (κιλότο) σε λεπτές φέτες ή σε μπουκίτσες
  • 2 μικρά καρότα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ρίγανη, θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
  • 4-5 πατάτες
  • 2-3 χούφτες ρύζι καρολίνα
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα καρότα. Τα τοποθετούμε στο μπλέντερ και τα λιώνουμε
  2. Πλένουμε το μοσχαράκι και το αφήνουμε να στραγγίξει
  3. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον πολτό κρεμμυδιού/ σκόρδου/καρότου για 1-2 λεπτά
  4. Ρίχνουμε το μοσχαράκι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά γυρνώτας από όλες τις πλευρές
  5. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα, τη ρίγανη και το θυμάρι
  6. Σβήνουμε με νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το μοσχαράκι να σιγοβράσει για τουλάχιστον μισή ώρα
  7. Στο ενδιάμεσο και όσο περιμένουμε να βράσει το μοσχαράκι πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές. Τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια
  8. Προσθέτουμε και τις πιπεριές στο φαγητό μας
  9. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πατάτες
  10. Προς το τέλος του μισάωρου ρίχνουμε και τις πατάτες  στην κατσαρόλα και υπολογίζουμε άλλα 20-25 λεπτά προκειμένου να βράσουν (ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν είναι έτοιμες). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό προκειμένου να είναι αρκετό και για τις πατάτες. Το νερό πρέπει να είναι ζεστό για να μη σταματήσει ο βρασμός και να μη σφίξει το κρέας.
  11. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο
  12. Όταν οι πατάτες είναι σχεδόν έτοιμες και ανάλογα με το νερό που έχει το φαγητό, ρίχνουμε 2-3 χούφτες ρύζι καρολίνα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει και το ρύζι για 10 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε απαλά συχνά
  13. Σβήνουμε το φαγητό και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget