Υλικά
(Για 4 - 6 άτομα)
- 450 γρ. ρύζι Καρολίνα (το μετράμε σε φλιτζάνια για να υπολογίσουμε την ποσότητα νερού)
- 200 ml ελαιόλαδο
- 3 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
- 4 - 5 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 3 - 4 φρέσκες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
- ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή 1½ κουτ. γλυκού ξερός, τριμμένος)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ρίχνω το ρύζι σε ένα ψιλό σουρωτήρι και το ξεπλένω καλά, μέχρι το νερό να βγαίνει διάφανο. Το στραγγίζω καλά.
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις πιπεριές για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του αλλά να μην ροδίσει.
- Προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρεύω για 5 λεπτά. Τέλος ρίχνω νερό, δυόμιση φορές περισσότερο από την ποσότητα του ρυζιού (για κάθε φλιτζάνι ρύζι υπολογίζω 2½ φλιτζάνια νερό).
- Μόλις το νερό πάρει βράση ρίχνω το ρύζι, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο και σκεπάζω την κατσαρόλα. Μαγειρεύω για 15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μελώσει.
- Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τα μυρωδικά και ανακατεύω απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήνω το ρύζι κατά μέρος για 20 λεπτά μέχρι να «σταθεί» και σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου