Τούρτα φράουλας


Υλικά

Παντεσπάνι:
  •    4 αυγά,
  •    1 φλ. αλεύρι,
  •    1 μπέικιν πάουντερ,
  •    2/3 φλ. τσ. ζάχαρη,
  •    1 βανίλια.
  •    1 κ.γλ. αλάτι.
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
  •    Εναλλακτικά 3 πάτους έτοιμο παντεσπάνι

  Σιρόπι:
  •    200 ml.ζεστό νερό,
  •    1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ,
  •    1 βανίλια,
  •    3 κ.σ. άχνη

  Κρέμα:
  •    500 ml.κρέμα γάλακτος παγωμένη,
  •    200 γρ. τυρί κρέμα,
  •    1 φλ. άχνη,
  •    1 φακελάκι ζελέ βερύκκοκο ή ανανά,
  •    1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας,
  •    1 κεσεδάκι φράουλες

  Διακόσμηση:
  •    φράουλες ολόκληρες,
  •    1 μεγάλο ή 2 μικρά κουτάκια πουράκια

Εκτέλεση
  1. Χωρίζουμε τα αυγά, χτυπάμε καλά σε μαρέγκα τα ασπράδια με το αλάτι.
  2. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καλά να αφρατέψουν, προσθέτουμε αλεύρι και μπέικιν συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα .Ρίχνουμε σε στρογγυλό ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180ο για 35-40 λεπτά.
  4. Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει λίγο.
  5. Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Πλένουμε, στραγγίζουμε καλά τις φράουλες, κόβουμε σε φέτες τις μισές και αφήνουμε ολόκληρες για την διακόσμηση στο τέλος.
  7. Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί αφράτη, προσθέτουμε το τυρί, την άχνη και βανίλια χτυπώντας 5 λεπτά, προσθέτουμε σιγά σιγά και το ζελέ στην κρέμα, χτυπάμε έως να ενσωματωθούν τα υλικά.
  8. Συναρμολόγηση της τούρτας:   Βάζουμε σε πιατέλα τον έναν πάτο παντεσπάνι, τον βρέχουμε με το σιρόπι. Ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας πάνω στο παντεσπάνι, απάνω βάζουμε τις μισές φέτες φράουλας, τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε, βάζουμε την μισή κρέμα και τις υπόλοιπες φέτες φράουλας. Τελειώνουμε με τον τρίτο πάτο -παντεσπάνι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με την κρέμα, Βάζουμε απάνω ολόκληρες φράουλες που τις έχουμε βάλει για λίγο στο σιρόπι να πάρουν γεύση.
  9. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο 2 ώρες και έπειτα κολλάμε γύρω γύρω στα πλάγια της τούρτας τα πουράκια

http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/toyrta-fraoylas1.html

Εναλλακτικά αν δε βρούμε φράουλες μπορούμε να προσθέσουμε σάλτσα φράουλας από μαρμελάδα φράουλας. Επιπλέον μπορούμε να διακοσμήσουμε την τούρτα με ότι θέλουμε π.χ. μπισκότα πτι μπερ, malteesers κ.τ.λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget