Ψητά Λαχανικά με κρασί και μουστάρδα

Υλικά

  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 καρότα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 2 ντομάτες  (σχετικά ώριμες)
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1-2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1-2 μέτριες πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι/ γλυκιά πάπρικα
  • Θυμάρι, ρίγανη (από 1 κουταλάκι του γλυκού)
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες όλα τα λαχανικά μας ( κολοκυθάκια, καρότα, κρεμμύδια, ντομάτες, μελιτζάνες, πατάτες, πιπεριές)
  2. Στο μπλέντερ προσθέτουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τη μουστάρδα, τις σκελίδες σκόρδου
  3. Σε ένα πυρέξ ξεκινάμε να στρώνουμε τα λαχανικά ως εξής: πρώτα στρώνουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού, στη συνέχεια τις φέτες ντομάτας , ακολουθούν οι φέτες μελιτζάνας, οι πατάτες, οι πιπεριές. Συνεχίζουμε τοποθετώντας εκ νέου μία στρώση από κρεμμύδια, ντομάτα, μελιτζάνες, πατάτες, πιπεριές μέχρι να τελειώσουν τα λαχανικά. Από πάνω τοποθετούμε και τα καρότα και τα κολοκυθάκια.
  4. Περιχύνουμε τα λαχανικά με το μίγμα κρασιού μουστάρδας που έχουμε φτιάξει στο μπλέντερ. Προσοχή: δεν προσθέτουμε καθόλου νερό καθώς όλα τα λαχανικά θα βγάλουν τα δικά τους υγρά. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλάτι και λάδι στο τέλος στο πυρέξ.
  5. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200°C για μία ώρα μέχρι να ψηθούν όλα τα λαχανικά και να σωθούν τα υγρά.


Μπορεί να συνοδέψει χοιρινό κρέας, κοτόπουλο κ.τ.λ. Μάλιστα οι χοιρινές μπριζόλες γίνονται απίστευτα τρυφερές αν τις προσθέσουμε στο ενδιάμεσο των στρώσεων και τις ψήσουμε μαζί με τα λαχανικά. Επιπλέον συνοδεύεται τέλεια και με βραστό ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget