- 1 κοτόπουλο, 1 ½ - 2 κιλά, κομμένο σε μερίδες
- Αλάτι
- ¼ φλιτζ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 ½ φλιτζ. έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο
- 6 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- ¼ του κιλού φέτα, θρυμματισμένη
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από το λίπος και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το αλατίζουμε και ρίχνουμε το ξίδι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεί
- Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Τα σοτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 20 με 25 λεπτά, ελέγχοντας κάθε τόσο μήπως χρειάζονται κι άλλο νερό. Κανονικά δεν θα πρέπει να χρειαστούν, καθώς τα κρεμμύδια θα βγάλουν πολλά υγρά από μόνα τους.
- Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε το κοτόπουλο. Σπρώχνουμε τα κρεμμύδια στην άκρη της κατσαρόλας και σοτάρουμε το κοτόπουλο στην ίδια κατσαρόλα, μέχρι απλώς να ροδίσει. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι κατά βούληση. Με ένα κουτάλι, τοποθετούμε τα κρεμμύδια πάνω στο κοτόπουλο και το καλύπτουμε. Το σιγοβράζουμε σκεπασμένο σε πολύ χαμηλή φωτιά, για περίπου μία ώρα ή μέχρι το κρέας να ξεκολλά από το κόκαλο και τα κρεμμύδια να μαλακώσουν τόσο, που σχεδόν να υγροποιηθούν.
- Δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα. Σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε την φέτα να λιώσει και να ενσωματωθεί με τα κρεμμύδια, μέχρι η σάλτσα να γίνει πλούσια και κρεμώδης. Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή είναι της Diane Kochilas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου