Κέικ Λεμονιού με παπαρουνόσπορο

Υλικά
  • 2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1/2 κούπας γάλα
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλάκια γλυκού γεμάτα μπεικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
  1.  Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με αυγοδάρτη και προσθέτουμε τα αυγά
  2. Προσθέτουμε στο μίγμα βούτυρου/ζάχαρης/αυγών το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμόνι και το γάλα
  3. Αναμειγνύουμε όλα τα στερεά σε ένα μπολ (αλεύρι , σιμιγδάλι, σόδα, αλάτι και μπέικιν πάουντερ)και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα των υγρών
  4. Προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε
  5. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και περιχύνουμε το μίγμα του κέικ
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180ο C για 40 λεπτά περίπου


Tip: για δούμε αν ψήθηκε το κεικ κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα ή το μαχαίρι. Τρυπάμε το κέικ και αν βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα ή το μαχαίρι είναι έτοιμο.
Γίνεται πολύ ωραίο επίσης αν το σιροπιάσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget