Υλικά
- 2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- 1/2 κούπας γάλα
- 3 αυγά
- 2 κουταλάκια γλυκού γεμάτα μπεικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με αυγοδάρτη και προσθέτουμε τα αυγά
- Προσθέτουμε στο μίγμα βούτυρου/ζάχαρης/αυγών το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμόνι και το γάλα
- Αναμειγνύουμε όλα τα στερεά σε ένα μπολ (αλεύρι , σιμιγδάλι, σόδα, αλάτι και μπέικιν πάουντερ)και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα των υγρών
- Προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα και περιχύνουμε το μίγμα του κέικ
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180ο C για 40 λεπτά περίπου
Tip: για δούμε αν
ψήθηκε το κεικ κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα ή το μαχαίρι. Τρυπάμε το
κέικ και αν βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα ή το μαχαίρι είναι έτοιμο.
Γίνεται
πολύ ωραίο επίσης αν το σιροπιάσουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου