- 1 κοτόπουλο ολόκληρο σε μερίδες ή στήθος σε κομμάτια
- 3 πολύχρωμες πιπεριές
- μανιτάρια χοντροκομμένα
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλιά σούπας κόρν φλάουρ
- κάσιους άψητα
- 1 μεγάλο ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- κάρυ (2-3 κουτ. σούπας)
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ροδοκοκκινίζουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το αφαιρούμε από την κατσαρόλα
- Στο ίδιο λάδι αφού προσθέσουμε το κάρυ, τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια (τα οποία απλά τα σκουπίζουμε, δεν τα πλένουμε)
- Έπειτα, προσθέτουμε τα κάσιους για λίγο και μετά το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.
- Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι
- Αφήνουμε να βράσει και όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας προσθέτουμε το γιαούρτι στο οποίο έχουμε διαλύσει καλά το κόρν φλάουρ, βάζουμε να πάρει μια βράση ώστε να δέσει η σάλτσα
Λίγα μυστικά ακόμα: Τέλειο φαγητό, ειδικά για
καλεσμένους! Ενυπωσιάζει πάντα! Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι στο οποίο έχετε
βάλει και κρεμμύδι καραμελωμένο. Αν σας αρέσει η έντονη γεύση προσθέστε στην συνταγή
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού. Όταν προσθέτετε το μείγμα γιαουρτιού, πάρτε λίγο
ζουμάκι πρώτα από την κατσαρόλα, ενώστε το και μετά χύστε το μέσαώστε να μην
σβολιάσει. Μην το αφήσετε να βράσει μετά για πολύ ώρα.
Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή Γεύσεις στη Φύση στις 26/05/2013
Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή Γεύσεις στη Φύση στις 26/05/2013
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου