- 1 λίτρο γάλα
- 2 -3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
- βρώμη (όση χρειάζεται για να πήξει το μίγμα μας)
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε διαρκώς
- Μόλις αρχίσει να αχνίζει ρίχνουμε το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
- Όταν αρχίσει να πήζει ρίχνουμε λίγη βρώμη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το βαθμό που θέλουμε να πήξει. Προσέχουμε το πόση βρώμη θα ρίξουμε καθώς έτσι και αλλιώς θα πήξει το μίγμα μας (συνήθως με το που θα αρχίσει να κοχλάζει αποσύρουμε από φωτιά)
- Μοιράζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει. Η κρέμα είναι έτοιμη και φυλάσσεται στο ψυγείο
Tip: η παραπάνω κρεμούλα είναι
πολύ υγιεινή και αποτελεί ένα εύκολο γλύκισμα για μικρούς αλλά και για μεγάλους
που προσέχουν τη διατροφή τους. Μπορεί να πραγματοποιηθεί και νηστίσιμη αν αντί
για γάλα βάλουμε μόνο νερό ή γάλα καρύδας για περισσότερη γεύση και άρωμα.
Μπορούμε επιπλέον να προσθέσουμε ότι ξηρό καρπό θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου