Υλικά
- 5 μεγάλα κολοκυθάκια
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια χλωρά
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- ½ ματσάκι άνηθος
- ½ ματσάκι δυόσμος
- 3 αυγά
- 150 γρ. τριμμένη φέτα
- 150 γρ. τυρί Filadelpheia
- 150 γρ. ξερή αλμυρή μυζήθρα
- 1 στραγγιστό γιαούρτι
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 150 γρ. αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη
- Τα βάζουμε σε σουρωτήρι , αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε για μία ώρα μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους
- Στύβουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και το δυόσμο και προσθέτουμε στη λεκάνη. Προσοχή: προσθέτουμε μόνο τα τρυφερά φύλλα και όχι τα κοτσάνια
- Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το γιαούρτι, τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε καλά
- Ρίχνουμε τα αλεύρια (καλαμποκάλευρο και αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά προκειμένου να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα
- Προσθέτουμε το αλάτι (προσοχή στο αλάτι λόγω των τυριών), το πιπέρι, την πάπρικα και 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε και λίγο καλαμποκάλευρο στον πάτο και τα τοιχώματα για να μην κολλήσει το μίγμα
- Ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά περίπου
TIP: για να δούμε αν είναι
έτοιμη τρυπάμε με ένα στεγνό μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό η πίτα μας
είναι έτοιμη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου