Κολοκυθόπιτα γυμνή (με φέτα, Φιλαδέλφεια και ξερή μυζήθρα)

Υλικά

  • μεγάλα κολοκυθάκια
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια χλωρά
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • ½ ματσάκι άνηθος
  • ½ ματσάκι δυόσμος
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. τριμμένη φέτα
  • 150 γρ. τυρί Filadelpheia
  • 150 γρ. ξερή αλμυρή μυζήθρα
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 150 γρ. αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη
  2. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι , αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε για μία ώρα μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους
  3. Στύβουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη
  4. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και το δυόσμο και προσθέτουμε στη λεκάνη. Προσοχή: προσθέτουμε μόνο τα τρυφερά φύλλα και όχι τα κοτσάνια
  5. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το γιαούρτι, τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε καλά
  6. Ρίχνουμε τα αλεύρια (καλαμποκάλευρο και αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά προκειμένου να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα
  7. Προσθέτουμε το αλάτι (προσοχή στο αλάτι λόγω των τυριών), το πιπέρι, την πάπρικα και 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά
  8. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε και λίγο καλαμποκάλευρο στον πάτο και τα τοιχώματα για να μην κολλήσει το μίγμα
  9. Ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά περίπου 

TIP: για να δούμε αν είναι έτοιμη τρυπάμε με ένα στεγνό μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό η πίτα μας είναι έτοιμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget