Κις Λορέν της Άσπας

Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 1 Φαρίνα up κόκκινη 500γρ
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 βούτυρο βιτάμ 250 γρ
  • 1 αυγό

Για τη γέμιση:
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 λίτρο γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 1,5 κούπα τυριά τριμμένα (π.χ. φέτα, ρεγγάτο κ.τ.λ.)
  • 1 κούπα αλλαντικά (π.χ. καπνιστό ζαμπόν φουαντρέ)
  • 1-2 αυγά
  • Λίγο κίτρινο τυρί & κομματάκια βούτυρο για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη: 
  1. Σε ένα μπολ δουλεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί μέχρι να γίνει μία ομοιογενής μάζα
  2. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα

Για τη γέμιση: 
  1. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και δουλεύουμε το μίγμα με έναν αυγοδάρτη
  2. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ
  3. Προσθέτουμε πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1-2 αυγά και ανακατεύουμε καλά
  5. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και τα ψιλοκομμένα αλλαντικά στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε
  6. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε με τα δάχτυλα σε ταρτιέρα ή το πυρέξ φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα
  7. Ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω απλώνουμε λίγο κίτρινο τυρί και διάσπαρτα κομματάκια βούτυρο
  8. Ψήνουμε στους 180ο C για 45-50 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget