Υλικά
Για τη ζύμη:
Για τη ζύμη:
- 1 Φαρίνα up κόκκινη 500γρ
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 βούτυρο βιτάμ 250 γρ
- 1 αυγό
Για τη γέμιση:
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 λίτρο γάλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- 1,5 κούπα τυριά τριμμένα (π.χ. φέτα, ρεγγάτο κ.τ.λ.)
- 1 κούπα αλλαντικά (π.χ. καπνιστό ζαμπόν φουαντρέ)
- 1-2 αυγά
- Λίγο κίτρινο τυρί & κομματάκια βούτυρο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
- Σε ένα μπολ δουλεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί μέχρι να γίνει μία ομοιογενής μάζα
- Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα
Για τη γέμιση:
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και δουλεύουμε το μίγμα με έναν αυγοδάρτη
- Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ
- Προσθέτουμε πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1-2 αυγά και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και τα ψιλοκομμένα αλλαντικά στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε με τα δάχτυλα σε ταρτιέρα ή το πυρέξ φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα
- Ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω απλώνουμε λίγο κίτρινο τυρί και διάσπαρτα κομματάκια βούτυρο
- Ψήνουμε στους 180ο C για 45-50 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου