Η πιο εύκολη τούρτα σοκολάτας

Υλικά


Για τη βάση:

  • 400 γρ. τριμμένα μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • ¼ κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ  
  • ¼ κουτ. γλυκού τριμμένο καρδάμωμο 
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο  
  • για την σοκολατένια κρέμα:
  • 750 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά


Για το γαρνίρισμα:
  • 200 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα 
  • αντικολλητικό χαρτί
Εκτέλεση:
  1. Τρίψτε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο και τα μπαχαρικά. 
  2. Στρώστε το μείγμα σε ένα στρογγυλό τσέρκι ζαχαροπλαστικής και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα σοκολάτας.
  3. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί και ανακατέψτε με την κουβερτούρα. 
  4. Αδειάστε το μείγμα επάνω από την βάση από μπισκότα.
  5. Ραντίστε τα καρύδια με λίγο νερό και πασπαλίστε τα με την κανέλα και την άχνη ζάχαρη. 
  6. Ψήστε τα στους 180ο C για 10 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν. 
  7. Γαρνίρετε την τούρτα με τα ψητά καρύδια.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget