Υλικά
Για τη βάση:
Για το γαρνίρισμα:
Πηγή:
Για τη βάση:
- 400 γρ. τριμμένα μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
- 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
- ¼ κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
- ¼ κουτ. γλυκού τριμμένο καρδάμωμο
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- για την σοκολατένια κρέμα:
- 750 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για το γαρνίρισμα:
- 200 γρ. καρύδια
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- αντικολλητικό χαρτί
Εκτέλεση:
- Τρίψτε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο και τα μπαχαρικά.
- Στρώστε το μείγμα σε ένα στρογγυλό τσέρκι ζαχαροπλαστικής και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα σοκολάτας.
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί και ανακατέψτε με την κουβερτούρα.
- Αδειάστε το μείγμα επάνω από την βάση από μπισκότα.
- Ραντίστε τα καρύδια με λίγο νερό και πασπαλίστε τα με την κανέλα και την άχνη ζάχαρη.
- Ψήστε τα στους 180ο C για 10 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν.
- Γαρνίρετε την τούρτα με τα ψητά καρύδια.
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου