Υλικά
- 2 μικρά κοκκινόψαρα (συσκευασία KALLIMANIS)
- 1 κιλό πατάτες φούρνου (μικρές)
- 4-5 ντομάτες τριμμένες (στον τρίφτη ή στο μπλέντερ)
- 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο μαϊντανό
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 καρότα (καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστουνάκια)
- 2 κολοκυθάκια (καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστουνάκια)
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
- 1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
- ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Τσιγαρίζουμε σε λάδι το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξανθύνουν
- Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα , τα καρότα, τα κολοκυθάκια και την πιπεριά και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε τον μαϊντανό, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι την πάπρικα και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για περίπου 15-20 λεπτά
- Στο μεταξύ καθαρίζουμε και πλένουμε τα κοκκινόψαρα τα οποία τοποθετούμε σε ένα πυρέξ στο κέντρο
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες τις οποίες και τοποθετούμε γύρω από τα κοκκινόψαρα στο πυρέξ
- Αλατίζουμε ελαφρά τα ψάρια και τις πατάτες καθώς έχουμε ήδη προσθέσει αλάτι στη σάλτσα μας
- Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα περιχύνουμε τα ψάρια και τις πατάτες προκειμένου να πάει παντού η σάλτσα
- Ψήνουμε στους 200ο C για μία ώρα τουλάχιστον μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και τα ψάρια
Tip:
Η σάλτσα μας θα πρέπει να είναι πηχτή. Μπορείτε να κρατήσετε λίγη σάλτσα (αν
προκύψει αρκετή) την οποία μπορείτε να την μετατρέψετε σε μία υπέροχη σάλτσα
λαχανικών για μακαρόνια για την επόμενη ημέρα. Προσθέτετε λίγη λιαστή ντομάτα,
πελτέ ντομάτας, μπαχαρικά ή ότι άλλο θέλετε βράζετε για λίγο και είναι έτοιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου