Αλμυρό κέικ με τυριά και μπέικον

Υλικά

( για 1 φόρμα του ½ κιλού)
  • 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλιτζανιού ψιλό σιμιγδάλι
  • 180 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γραμ. τριμμένη πικάντικη γραβιέρα
  • 150 γραμ. τριμμένη φέτα
  • 8 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον 
  • 6 αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • αλάτι
  • φόρμες του ½ κιλού για κέικ (sanitas)

 Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, τα τυριά, το λιωμένο βούτυρο, το ψιλοκομμένο μπέικον και τους κρόκους
  2. Αλατίστε, ανακατέψτε ρίχνοντας σταδιακά το γάλα 
  3. Χτυπήστε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και ρίξτε τα στο μείγμα
  4. Ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε φόρμα του κέικ
  5. Ψήστε στους 180ο για 40 λεπτά
Tip Παραλλαγής: Μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές στα υλικά, τόσο στην επιλογή τυριών και αλλαντικών όσο και στην προσθήκη μυρωδικών (ρίγανη, δυόσμος κ.τ.λ.), λαχανικών (πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια, λιαστή ντομάτα, ελιές κ.τ.λ.) ανάλογα με τα γούστα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget