- ½ φλιτζάνι πλιγούρι
- 5 ματσάκια μαϊντανό
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 μεγάλες ντομάτες
- χυμό από 4 λεμόνια
- ελαιόλαδο
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- 7-8 κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι και ρίγανη)
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Μουσκέψτε το πλιγούρι σε 2 φλιτζάνια κρύο νερό και την μισή ποσότητα του χυμού λεμονιού για 30 λεπτά και στραγγίστε το.
- Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες.
- Βάλτε σε ένα μπολ το πλιγούρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, την υπόλοιπη ποσότητα του χυμού λεμονιού και τον δυόσμο.
- Προσθέστε τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλατίστε, ανακατέψτε και αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν τη σερβίρετε.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου