Ταμπουλέ

Υλικά
  • ½ φλιτζάνι πλιγούρι 
  • 5 ματσάκια μαϊντανό
  • 2 ξερά κρεμμύδια 
  • 2 μεγάλες ντομάτες 
  • χυμό από 4 λεμόνια
  • ελαιόλαδο 
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 7-8 κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι και ρίγανη)
  • αλάτι
Εκτέλεση:
  1. Μουσκέψτε το πλιγούρι σε 2 φλιτζάνια κρύο νερό και την μισή ποσότητα του χυμού λεμονιού για 30 λεπτά και στραγγίστε το. 
  2. Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. 
  3. Βάλτε σε ένα μπολ το πλιγούρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, την υπόλοιπη ποσότητα του χυμού λεμονιού και τον δυόσμο. 
  4. Προσθέστε τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλατίστε, ανακατέψτε και αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν τη σερβίρετε. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget