Υλικά
- 100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
- 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 αυγά
- 300 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας
- 1 εσπρέσο με νότες κακάο
- αντικολλητικό χαρτί
- 150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
- 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη
- 300 ml γάλα
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
Για την κρέμα του
προφιτερόλ:
- 150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
- 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη
- 300 ml γάλα
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Για τα μπράουνις:
- Χτυπήστε την ζάχαρη με τα αυγά.
- Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τα καρύδια και την κουβερτούρα. Ανακατέψτε τα υλικά, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε το μείγμα.
- Αδειάστε το σε ταψί με διαστάσεις 20Χ30 εκ. στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20 λεπτά.
- Βάλτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν και ρίξτε τα δύο είδη κουβερτούρας.
- Αφήστε το μείγμα στην φωτιά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Διαλύστε το κορνφλάουρ σε 2-3 κουταλιές κρύο νερό και ρίξτε το στην κατσαρόλα.
- Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Μοιράστε σε ποτήρια κομμάτια από τα μπράουνις, σκεπάστε με την
κρέμα και αφήστε τα προφιτερόλ στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με σαντιγί
και φλοίδες σοκολάτας γάλακτος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου