Γλυκόξινο κοτόπουλο

Υλικά
  • 500 γραμ. φιλέτο κοτόπουλου
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 μικρή κονσέρβα ανανά
  • 2 κουτ. της σούπας πελτές ντομάτας ή κέτσαπ
  • 4 κουτ. της σούπας σόγια σος
  • 1 κουτ. της σούπας κορνφλάουρ
  • 2 κουτ. της σούπας ρυζόξιδο
  • 1 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. της σούπας σησαμέλαιο
Εκτέλεση:
  1. Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια. 
  2. Καθαρίστε και κόψτε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρότερα τετράγωνα κομμάτια, όλα στο ίδιο μέγεθος.
  3. Ζεστάνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά ανακατεύοντας για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  4. Κόψτε 3 φέτες ανανά σε μικρότερα κομμάτια και κρατήστε μισό φλιτζάνι από το σιρόπι της κονσέρβας.
  5. Διαλύστε στο σιρόπι του ανανά τον πελτέ ντομάτας και προσθέστε τη σόγια σος, την ζάχαρη, το ρυζόξιδο και το κορνφλάουρ, και ρίξτε τα στο γουόκ.
  6. Ανακατέψτε και αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget