Υλικά
Για
τη μαρινάδα:
- 400 γρ. στήθος κοτόπουλο
- 1 σκελ. σκόρδο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι-πιπέρι
- 100 γρ. ξινόγαλο
- 5 φύλλα δυόσμου
- 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- Φύλλα ρόκας
- Αλάτι-πιπέρι
Για
τη μαρινάδα:
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους.
- Προσθέτουμε γιαούρτι, ψιλοκομμένο σκόρδο, ξύσμα από λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε, κλείνουμε με μεμβράνη και το βάζουμε για 3 ώρες στο ψυγείο.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα, πιπέρι, ελαιόλαδο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 12-15 λεπτά.
- Ανακατεύουμε ξινόγαλο με ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε φύλλα ρόκας, πιπέρι και γαρνίρουμε με ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου