Υλικά
- 1 κούπα ρύζι μακρύκοκκο (κίτρινο)
- 2 μπαλίτσες φιδέ ψιλό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πάπρικα γλυκιά
- Γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο (1-2 κουταλιές της σούπας) και καβουρδίζουμε τον φιδέ τον οποίο τρίβουμε με τα χέρια μας προκειμένου να σπάσει σε πολύ μικρά κομματάκια. Μόλις αλλάξει χρώμα και χρυσίσει έντονα τον αποσύρουμε
- Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το μακρύκοκκο ρύζι
- Ρίχνουμε το νερό για να βράσει σε μέτρια φωτιά (2 κούπες νερό)
- Αλατίζουμε και ρίχνουμε και λίγη πάπρικα γλυκιά (μία πρέζα)
- Προς το τέλος του βρασίματος και προτού το ρύζι τραβήξει όλο το νερό ρίχνουμε τον καβουρδισμένο φιδέ και ανακατεύουμε
- Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το πιλάφι για λίγο να τραβήξει όλα τα υγρά
- Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι που του πάει πολύ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου