Πιλάφι με φιδέ και γιαούρτι

Υλικά
  • 1 κούπα ρύζι μακρύκοκκο (κίτρινο)
  • 2 μπαλίτσες φιδέ ψιλό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:


  1. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο (1-2 κουταλιές της σούπας) και καβουρδίζουμε τον φιδέ τον οποίο τρίβουμε με τα χέρια μας προκειμένου να σπάσει σε πολύ μικρά κομματάκια. Μόλις αλλάξει χρώμα και χρυσίσει έντονα τον αποσύρουμε
  2. Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το μακρύκοκκο ρύζι
  3. Ρίχνουμε το νερό για να βράσει σε μέτρια φωτιά (2 κούπες νερό)
  4. Αλατίζουμε και ρίχνουμε και λίγη πάπρικα γλυκιά (μία πρέζα)
  5. Προς το τέλος του βρασίματος και προτού το ρύζι τραβήξει όλο το νερό ρίχνουμε τον καβουρδισμένο φιδέ και ανακατεύουμε
  6. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το πιλάφι για λίγο να τραβήξει όλα τα υγρά
  7. Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι που του πάει πολύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget