Υλικά
- 750 γρ. πατάτες
- 15 φέτες μορταδέλα
- 100 γρ. τριμμένο τσένταρ
- 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με
μείγμα αρωματικών
- 6 φέτες ψωμί τριμμένο
- 3 αυγά
- 150 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
- 5-6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- για το συνοδευτικό ντιπ:
- 200 γρ. μαγιονέζα
- 2 κουτ. σούπας απαλή μουστάρδα
- 4 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
1. Κόψτε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια.
2. Αλατοπιπερώστε και σοτάρετε τα σε λίγο ελαιόλαδο μαζί
με το πιπέρι Τασμανίας και τον κόλιαντρο.
3. Προσθέστε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, τα
καρότα κομμένα σε ροδέλες και το σέλερι ψιλοκομμένο.
4. Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίξτε την
μπύρα και την πικάντικη μουστάρδα.
5. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά
και σερβίρετε. Αν η σάλτσα είναι αραιή, μπορείτε να την δέσετε με 2 κουταλάκια
κορνφλάουρ διαλυμένα σε 2 κουταλιές νερό.
6. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας.
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου