Banoffee

Υλικά

(για μία μεγάλη φόρμα 24-26 εκατοστών)

  • 1 - 2 κουτιά μπισκότα τύπου digestive
  • ½ Βιτάμ soft λιωμένο
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 2-3 μπανάνες
  • 1 κρέμα γάλακτος μικρή 330 ml (κανονική όχι light) χτυπημένη σαντιγύ χωρίς καθόλου ζάχαρη
  • λίγο κονιάκ
  • κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Βγάζουμε το χαρτί από το κουτιά του ζαχαρούχου και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει. Στην αρχή ανάβουμε το μάτι στο δυνατό και όταν αρχίσει να βράζει το χαμηλώνω στο μέτριο.  Το νερό θα πρέπει να κοχλάζει αλλά όχι να βράζει πάρα πολύ. Τα βράζουμε για 3 ώρες περίπου φροντίζοντας πάντα τα κουτιά να είναι σκεπασμένα με νερό (τα κουτιά πρέπει να είναι αεροστεγώς κλειστά). Θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος να προσθέσουμε νερό στην κατσαρόλα γιατί το ήδη υπάρχον που έχουμε βάλει από την αρχή εξατμίζεται λίγο λίγο. Όταν τελειώσουμε με το βράσιμο αδειάζουμε το νερό με προσοχή να μην καούμε και πιάνουμε με γάντι ή πετσέτα τα ζαχαρούχα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν
  2. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi  τα βάζουμε σε μπολ και τα περιχύνω με το βούτυρο και το κονιάκ
  3. Σε τσέρκι/ φόρμα στρώνουμε το μίγμα μπισκότων/ βουτύρου/κονιάκ και το πιέζουμε με το κουτάλι ώστε να έχει το ίδιο πάχος παντού και να καλύψει όλο τον πάτο της φόρμας
  4. Τοποθετούμε τη φόρμα μας στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου για να «δέσει» το μίγμα μας
  5. Από πάνω στρώνω την καραμέλα που έχει κρυώσει. Μπορεί να μη χρειαστεί η καραμέλα και από τα δύο κουτιά, εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας αλλά και από το πόσο παχιά στρώση καραμέλας θέλουμε (επειδή είναι αρκετά γλυκό το σύνολο καλό θα είναι να μην είναι πολύ παχιά η στρώση καραμέλας)
  6. Απλώνουμε πάνω από την καραμέλα μία στρώση από πολύ λεπτές φέτες μπανάνας (σε όλη την επιφάνεια της καραμέλας)
  7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ. Η κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγύ χωρίς να «κόψει», γιατί δεν έχει ζάχαρη, πρέπει να είναι από το ψυγείο και να ξεκινήσουμε το χτύπημα σε κανονική ταχύτητα και μετά να την αυξάνουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ:  μόλις δούμε ότι έχει πήξει και είναι σαν κρέμα που δεν τρέχει σταματάμε το χτύπημα γιατί θα «κόψει»
  8. Απλώνουμε την σαντιγύ πάνω από τη στρώση με τις μπανάνες
  9. Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα πάνω από την σαντιγύ (σε όλη την επιφάνεια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget