Κροκέτες με ψητό χοιρινό και πικάντικη μουστάρδα

Υλικά

(για 6 μερίδες)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 200 γραμ. ψητό χοιρινό ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 2 αυγά χτυπημένα 
  • 2 φλιτζάνια γαλέτα 
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο 
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 
  • λάδι για το τηγάνισμα 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • αντικολλητικό χαρτί SANITAS
  • Για την μπεσαμέλ: 
  • 50 γραμ. βούτυρο 
  • 100 γραμ. αλεύρι 
  • ½ λίτρο γάλα
  • 2 κουτ. της σούπας πικάντικη μουστάρδα ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με μπούκοβο και πάπρικα 


Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε την μπεσαμέλ: Βάλτε το βούτυρο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί, προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε και ρίξτε το γάλα. Συνεχίστε να ανακατεύε¬τε αφήνοντας το μείγμα σε μέτρια φω¬τιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Όταν γίνει παχύρρευστη, κατεβάστε από τη φωτιά
  2.  Προσθέστε την μουστάρδα και ανακατέψτε
  3.  Σοτάρετε το κρεμμύδι στο βού¬τυρο μέχρι να αποκτήσει χρυσόξανθο χρώμα Ψιλοκόψτε τα αλλαντικά και ρίξτε τα με το σοταρισμένο κρεμμύδι και το θυμάρι στην μπεσαμέλ
  4. Αλατο¬πιπερώστε και αδειάστε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί
  5.  Αφήστε το να κρυώσει και μετά πλάστε τις κροκέτες
  6. Περάστε τες διαδοχικά από τα χτυπημένα αυγά και τη γαλέτα
  7.  Τηγανίστε σε καυτό λάδι, βγάλτε τες σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν και σερβίρετε


Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή Γεύσεις στη Φύση στις 14/04/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget