Υλικά
(για 6 μερίδες)
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γραμ. ψητό χοιρινό ΥΦΑΝΤΗΣ
- 2 αυγά χτυπημένα
- 2 φλιτζάνια γαλέτα
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
- αντικολλητικό χαρτί SANITAS
- Για την μπεσαμέλ:
- 50 γραμ. βούτυρο
- 100 γραμ. αλεύρι
- ½ λίτρο γάλα
- 2 κουτ. της σούπας πικάντικη μουστάρδα ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με μπούκοβο και πάπρικα
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε την μπεσαμέλ: Βάλτε το βούτυρο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί, προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε και ρίξτε το γάλα. Συνεχίστε να ανακατεύε¬τε αφήνοντας το μείγμα σε μέτρια φω¬τιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Όταν γίνει παχύρρευστη, κατεβάστε από τη φωτιά
- Προσθέστε την μουστάρδα και ανακατέψτε
- Σοτάρετε το κρεμμύδι στο βού¬τυρο μέχρι να αποκτήσει χρυσόξανθο χρώμα Ψιλοκόψτε τα αλλαντικά και ρίξτε τα με το σοταρισμένο κρεμμύδι και το θυμάρι στην μπεσαμέλ
- Αλατο¬πιπερώστε και αδειάστε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί
- Αφήστε το να κρυώσει και μετά πλάστε τις κροκέτες
- Περάστε τες διαδοχικά από τα χτυπημένα αυγά και τη γαλέτα
- Τηγανίστε σε καυτό λάδι, βγάλτε τες σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν και σερβίρετε
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από την εκπομπή Γεύσεις στη Φύση στις 14/04/2013
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου