Υλικά
- 1 μικρό λάχανο, λεπτοκομμένο
- 2 μέτρια καρότα, τριμμένα
- 1 μέτριο ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
Για τη σάλτσα
- 50 ml χυμός πορτοκαλιού
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 50 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 10 πράσινες ελιές, κατά προτίμηση τσακιστές, χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φέτες
- 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. γλυκού ξερά, κοπανισμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μικρό μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα, περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου