Υλικά
Για τη ζύμη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Αλλατίνη
- 250γρ. νερό χλιαρό
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. σιμιγδάλι
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό για το άλειμμα
Για τη γέμιση
- 6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
- 3 φέτες σαλάμι αέρος ψιλοκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 6 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
- 250 γρ. φέτα
- τριμμένο κίτρινο τυρί (gouda, mozzarella)
- μισή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- κέτσαπ
- ρίγανη, γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
- Ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι.
- Αλατίζουμε και ανακατεύουμε , στη συνέχεια ζυμώνουμε. Μόλις δέσει η ζύμη τη βγάζουμε από το μπολ και τη ζυμώνουμε στον πάγκο.
- Στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο λάδι, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει από μισή έως μία ώρα.
- Γέμιση: Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το ζαμπόν με το σαλάμι αέρος. Μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα προσέχοντας να μην καεί το σκόρδο. Ρίχνουμε ρίγανη και γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν
- Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας, τη κόβουμε στα 4. Πασπαλίζουμε τον πάγκο με σιμιγδάλι και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε στρογγυλό σχήμα
- Πάνω από κάθε κομμάτι ζύμης προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από τη γέμισή μας. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε φέτα, προσθέτουμε κέτσαπ και τελειώνουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί.
- Κλείνουμε τη ζύμη μας σε σχήμα μισοφέγγαρου. Μπορούμε επιπλέον να ανοίξουμε ένα φύλλο να το γεμίσουμε και να το καλύψουμε με ένα δεύτερο στρογγυλό φύλλο φροντίζοντας να ενώσουμε καλά τις άκρες αλείφοντας με αυγό
- Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου