Η Xωριάτικη-Oμελέτα

Υλικά

(για 4 άτομα)
  • 1 μεγάλη ντομάτα χωρίς τη φλούδα της
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά
  • 1 κ.γ. κάππαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • φέτα σπασμένη
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 6 αβγά
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο φρέσκο βασιλικό ή ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τη χωριάτικη σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά και να μαραθεί η πιπεριά.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, τους προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε πάνω στη χωριάτικη.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι. Μ’αυτόν τον τρόπο η ομελέτα φουσκώνει ωραία και γίνεται ζουμερή, χωρίς να μπούμε στην ταχυδακτυλουργική διαδικασία να τη γυρίσουμε κι από την άλλη. Όποιος τα καταφέρνει, τη γυρίζει με τον τρόπο του. Μόλις στερεοποιηθεί από πάνω το αβγό ίσα-ίσα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό ή τον μαϊντανό για άρωμα και φρεσκάδα ή με φρέσκια αλλά και με ξερή ρίγανη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget