Σοκολατάκια καραμέλα μπισκότο

Υλικά 
  • 1 κουτί μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 + 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 ζαχαρούχα γάλατα
  • 1 καλή πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. κουβερτούρα για επικάλυψη

Εκτέλεση
  1. Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3,5 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε νερό ή αλλιώς σε χύτρα ταχύτητος για 1 ώρα. Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μη βράζει πάρα πολύ. Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό κατά τη διάρκεια που βράζουν. Μετά το τέλος του βρασμού τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε. (Μπορούμε να το αποθηκεύσουμε για 1-2 μήνες εκτός ψυγείου εάν δεν έχουν ανοιχθεί).
  2. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
  4. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά
  5. Όταν το μίγμα πάρει τη μορφή βρεγμένης άμμου αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 50 γρ. σοκολάτα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πάει παντού. Αφήνουμε στην άκρη αδειάζοντας σε ένα μπολ
  6. Καθαρίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά. Αδειάζουμε εκεί τα ζαχαρούχα γάλατα που πια θα έχουν πάρει μία ωραία καραμελένια γεύση και χρώμα μαζί με μία γερή πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα μέχρι που να γίνει ρευστή η καραμέλα. Ρίχνουμε και τα 100 γρ. σοκολάτα, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα
  7. Ρίχνουμε το μίγμα της καραμέλας  στο μίγμα με τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα
  8. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να παγώσει το μίγμα
  9. Μόλις παγώσει παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και πλάθουμε μπαλάκια. Μόλις τελειώσουμε με όλο το μίγμα τα βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα
  10. Μόλις παγώσουν, λιώνουμε 300 γρ. κουβερτούρας (στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί) και περνάμε κάθε ένα μπαλάκι μέσα από τη λιωμένη σοκολάτα
  11. Τα βάζουμε σε ένα δίσκο που έχουμε στρώσει  λαδόκολλα και τα αφήνουμε για άλλη μία ώρα στο ψυγείο να παγώσουν πριν σερβίρουμε
  12. Tip: όταν πλάθουμε τα μπαλάκια φοράμε γάντια μιας χρήσης για να μη λιώνει γρήγορα η σοκολάτα από τη θερμότητα των χεριών μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

2379
Jasper Roberts Consulting - Widget