Υλικά
(για
500 γρ. μαρμελάδα, περίπου)
- 500 γρ. ντομάτες ώριμες
- 2 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 2 πιπερίτσες καυτερές, ψιλοκομμένες
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 300 γρ. ζάχαρη καστανή
- 100 ml ΤΟΠ Λευκό Βαλσαμικό
- ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
Εκτέλεση
- Περνάω από το multi τη μισή ποσότητα από τις ντομάτες (μαζί με τα σποράκια, γιατί τα σποράκια έχουν πηκτίνη και θα βοηθήσουν να πήξει η μαρμελάδα) μαζί με το τζίντζερ.
- Τις υπόλοιπες ντομάτες τις καθαρίζω και τις κόβω σε κυβάκια του 1 εκατοστού.
- Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζω τις ντομάτες (κυβάκια και πολτός) όπως και τις ψιλοκομμένες καυτερές πιπερίτσες, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το μπαχάρι και το βαλσαμικό.
- Αφήνω σε χαμηλή φωτιά να πήξει η μαρμελάδα για 30 με 40 λεπτά.
- Αν χρειαστεί, ξαφρίζω και ανακατεύω συχνά με ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στο πάτο της κατσαρόλας.
- Αποσύρω από τη φωτιά και τη διατηρώ σε αποστειρωμένα βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου