Υλικά
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- κοτόπουλο ξεψαχνισμένο (11/2 φλ. περίπου)
- 1 πράσο σε λεπτές ροδέλες
- 1 κλωναράκι σέλινο (κορμός και φύλλα) σε ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη ή 1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
- 1 κομματάκι (σαν καρύδι) φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
- 1 κ.σ. sesame oil Blue Dragon
- 2 κ.σ. σόγια σος Blue Dragon
- 1 συσκευασία γάλα καρύδας Oriental Express
- 1 συσκευασία (από τις 4 που έχει το πακέτο) Family noodles της Oriental Express
- ½ συσκευασία wok sauce Blue Dragon
- ολόκληρα φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο και μαϊντανό
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Οι εταιρίες που σας προτείνω είναι γιατί συσκευάζονται
στην Ελλάδα, τις βρίσκετε σε όλα τα ελληνικά σούπερ-μάρκετ και επιπλέον είναι
ποιοτικές και καλές, καθώς στα ασιατικά προϊόντα και κυρίως στο γάλα καρύδας,
πολλές φορές μπορείς να ξεγελαστείς.
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ή στο γουοκ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για μισό λεπτό, το σέλινο, την καυτερή πιπερίτσα και το το πράσο.
- Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλο, το κοτόπουλο και το γάλα καρύδας.
- Προσθέτουμε τη σόγια σος, το σησαμέλαιο και τη wok sauce. Ανακατεύουμε καλά.
- Mόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε τα noodles σπασμένα με το χέρι, σαν φιδέ.
- Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το δυόσμο και το ξύσμα λεμόνι και έτοιμο το-πιο καυτό- κοτόσουπα-πάρτυ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου